Skip to main content

Training met meester Ko Sehwan

Op woensdag 19 oktober kregen we bezoek van meester Ko Sehwan (7de dan). Meester Ko, in Korea schrijf je de achternaam eerst, verblijft drie weken in Nederland en bezoekt diverse scholen die bij de Nederlandse Hankimuye Federatie zijn aangesloten. Chongmukwan Amsterdam was dus deze avond aan de beurt.

hapkido hankimuye amsterdam
Uit balans

Meester Ko Sehwan is de zoon van meester Ko Baek-yong (9de dan), de stichter van de World Hankimuye Federation. Sinds het overlijden van zijn vader in 2017 heeft meester Ko Sehwan zijn rol als hoofd-instructeur overgenomen. Helaas was het door corona de afgelopen jaren niet mogelijk geweest voor hem om af te reizen naar Nederland, met dit bezoek van drie weken wordt de schade ruimschoots ingehaald.

Balans

De nadruk lag in deze les op balans. Hoe verstoor ik de balans van mijn tegenstander? Hoe zorg ik ervoor dat mijn eigen balans behouden wordt? Hoe gebruik ik het ‘frame’ van mijn lichaam en hoe blijf ik ontspannen tijdens het uitvoeren van een techniek? Het echte antwoord lag zoals zo vaak: more practice. Meester Ko Sehwan deed natuurlijk meer dan alleen uitleggen. Juist de manier waarop hij de technieken demonstreert, zorgde bij de deelnemers voor de nodige eye-openers. Meester Ko Sehwan heeft een gedegen achtergrond in Taichi en weet de ‘body mechanics’ van deze Chinese stijl haarfijn toe te passen in het uitvoeren van zijn technieken. Juist dit maakt hankimuye een brede vechtkunst.

Korea 2023

In de zomer van 2023 wordt een trainingsreis naar Zuid-Korea georganiseerd. Twee weken lang trainen en ondergedompeld worden in de Koreaanse cultuur. Namens meester Ko Sehwan willen we graag iedereen van harte uitnodigen. Om mee te kunnen, hoef je niet lid te zijn van onze vereniging, maar het helpt natuurlijk wel om de reis interessanter voor je te maken.