Skip to main content

Vier dannen erbij in Amsterdam

Op 28 oktober hebben drie leden van onze vereniging examen afgelegd voor hun volgende dan (zwarte band graad). Amy, Hamid en Maarten zijn geslaagd voor hun tweede dan, terwijl Ryan zijn derde dan in ontvangst mocht nemen. Het examen werd afgenomen door de meesters Yang Yong-seok (9e dan), Leon de Heus (9e dan), Ko Se-hwan (7e dan) en Jenne Meijster (6e dan).

David, Ryan, Ko Sehwan
Ryan (midden) met trainingspartner David (links) en meester Ko Sehwan (rechts)

Veel mensen lijken te denken dat het behalen van de zwarte band het hoogst haalbare is. Het halen van de zwarte band is echter nog maar het begin. Er zijn namelijk negen verschillende zwarte band graden, dan genoemd. Na het halen van de eerste dan, zijn er dus nog acht graden te behalen. De eerste drie graden zijn puur technische. De vierde dan, of meestergraad, is niet alleen technisch maar er moet ook een scriptie geschreven worden. Tussen elke dan zit tevens een minimum ’tijd in graad’. Tussen eerste en tweede dan is die wachttijd twee jaar, tussen tweede dan en derde dan is de wachttijd drie jaar.

Tweede dan

Maarten en Amy trekken al jaren samen op en dat ze samen voor tweede dan op zouden gaan, was dan ook geen verrassing. Beide lieten een goed examen zien en de examinatoren waren dan ook zeer te spreken over de technische beheersing van Amy en Maarten. De examinatoren hadden er dan ook geen enkel probleem mee om de tweede dan uit te reiken. Hamid is de nestor van onze club met een jarenlange carrière in het beoefenen van vechtkunsten. Ook Hamid slaagde met glans.

Derde dan

Ryan Wong is recent verhuisd naar Amsterdam om te studeren. Hij geeft nu regelmatig les op woensdagavond. Ook Ryan liet een technische goed examen zien. Vanwege de corona crisis hadden alle kandidaten een langere voorbereidingstijd genoten dan wat normaal is. Zij hadden dan ook volop de tijd gehad om zich voor te bereiden op het examen.

Gratis proefles

Ben je na het lezen van dit bericht nou nieuwsgiering geworden, kom dan eens meetrainen. Iedere woensdagavond geven we les in sporthal ‘de Pijp’ van zeven tot acht uur. De eerste les is gratis.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.